Weekendje weg | Klotten, Cochem & Trier

Weekendje weg | Klotten, Cochem & Trier

Zoals jullie als (vaste) lezers inmiddels wel weten, is reizen één van mijn favoriete bezigheden. Ook kom ik op reis vaak weer een beetje tot rust na een drukke periode van werk en school. Léon en ik hadden geen tijd voor een uitgebreide vakantie, maar we besloten wel een weekendje weg te gaan.

Duitsland leek ons ideaal, want dat is natuurlijk gewoon prima met de auto te doen en toch net even anders dan Nederland. Daarnaast had ik nog een voucher voor een Fletcher Hotel naar keuze (in Nederland), dus dat konden we er dan gelijk aan vastplakken.

 

We vertrokken vrijdagavond richting Waalwijk en hebben een hapje gegeten bij MINT Foodbar. Dit is trouwens een leuk en stijlvol restaurantje met super lekkere spareribs en burgers. Toen we uitgegeten waren, reden we verder naar Oisterwijk. Daar hebben we een nachtje door gebracht in Hotel Boschoord.

Station Cochem in Duitsland

‘s Ochtends rond een uur of elf vertrokken we. Onderweg hebben we nog even wat boodschappen gedaan en toen zijn we naar Duitsland gereden. Eenmaal in Duitsland zijn we eerst de AirBnb in Klotten gaan verkennen (hierover komt nog een apart artikel online). Klotten is een leuk middeleeuws plaatsje, maar er is niet zo heel veel te doen. Gelukkig ligt het plaatje Cochem ernaast.

Cochem Castle in Duitsland

Cochem Castle in Duitsland

In Cochem was toch wat meer te beleven. Er was een winkelstraatje met restaurantjes en op de hoogste berg staat een kasteel. Hier zijn we ook nog even wezen kijken en dat is echt de moeite waard, dus mocht je een keer in de buurt zijn… ‘s Nachts werd het kasteel verlicht en dan kreeg ik stiekem echt zo’n Disney-gevoel, hihi.

Huisjes in Cochem

Ongeveer een uurtje rijden van Klotten vandaan, ligt Trier. Dit is een veel grotere en vrij bekende stad met alle winkels die wij hier ook kennen, zoals: H&M, Zara etc. Hier hebben we (vooral ik) nog even geshopt en lekker gegeten bij Louisiana. Dit is een beetje een eetcafé-ish, maar het eten was oprecht prima en stond echt binnen tien minuten al op tafel.

 

Al met al hebben we dus een heerlijk rustig weekendje weg gehad. Zoals ik net al schreef, komt er binnenkort ook nog een uitgebreide review online van de AirBnb in Klotten. Stay tuned!

 

Ben jij weleens in Klotten, Cochem en/of Trier geweest?

 

Liefs,
Nadeche


1 thought on “Weekendje weg | Klotten, Cochem & Trier”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge