Onze tweede dag in Kopenhagen | zon, fietsen en voedsel

Onze tweede dag in Kopenhagen | zon, fietsen en voedsel

In mijn vorige artikel was te lezen hoe we ons eerste dagje in Denemarken en dan voornamelijk Kopenhagen hebben ervaren. Vandaag kun je alles lezen over onze zonnige tweede dag. Enjoy!

We besloten om rustig aan te doen ‘s ochtends en zelfs een klein beetje uit te slapen. Nadat we ons hadden aangekleed, gingen Lee en ik op stap om fietsen te huren. Recht tegenover onze Airbnb (hoe gunstig?) zat een fietsenwinkel en daar huurden we fietsen voor 24 uur.

Verschillende soorten drankjes op de fresh market van Kopenhagen

Verschillende soorten fruit op de versmarkt van Kopenhagen

Als eerste wilden we de versmarkt bezoeken. Dat zijn twee overdekte hallen vol met zoetigheden, lekkere broodjes, vlees, vis, fruit, drankjes en nog veel meer. We keken onze ogen uit naar alle lekkernijen die er te krijgen waren. Woorden schieten tekort om alle heerlijke dingen te beschrijven die we daar gezien hebben. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

De outfit met cargo pants van Pull & Bear gecombineerd met een roze fila sweater en Nike sneakers

Warme chocomel en koekjes bij Ved Kajen Nyhavn

Na de versmarkt besloten we terug te gaan naar Nyhavn, omdat het heerlijk zonnig en helder weer was geworden. Eenmaal daar heb ik een outfit geshoot (die binnenkort ook nog online komt) en daarna hebben we bij een restaurantje genaamd Ved Kajen warme chocolademelk gedronken om weer een beetje warm te worden. We kregen er zelfs een schaaltje met hele lekkere koekjes bij, zo lief!

Een kerk in Kopenhagen

The little mermaid was toch wel iets wat ik graag wilde zien.

Toen we weer een beetje opgewarmd waren, zijn we nog een rondje door de stad gefietst om wat toeristische trekpleisters te bekijken waaronder een kerk, het koninklijk paleis en natuurlijk de kleine zeemeermin. We hadden gehoord dat die laatste niet zo heel bijzonder zou zijn, maar goed als je in Kopenhagen bent, moet je die natuurlijk ook even gezien hebben.

Een sundae appel kaneel bij een McDonald's filiaal in Kopenhagen

‘s Avonds hebben we lekker budget gegeten bij een Turks zaakje. Ik had frietjes en Léon had een Turkse pizza. Geen culinaire hoogstandjes, maar het was wel gewoon lekker eten. Bij de McDonald’s zijn we nog een ijsje wezen halen, omdat ze daar andere ijsjes hebben dan hier in Nederland. Mocht je ooit ergens de sundae Appel Kaneel spotten… Probeer hem, hij is so good en heeft iets weg van appeltaart!

Daarna zijn we weer naar onze Airbnb gegaan om een beetje op tijd te gaan slapen. We wilden de volgende dag vroeg opstaan om nog gebruik te kunnen maken van de fietsen die we gehuurd hadden. Hoe die dag is verlopen, lees je uiteraard in mijn volgende blogpost. See you soon!

Wat zou jij absoluut willen zien of doen als je in Kopenhagen bent?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge