Onze eerste dag in Kopenhagen | Nyhavn, AirBnb en Cocktails

Onze eerste dag in Kopenhagen | Nyhavn, AirBnb en Cocktails

Zoals sommige van jullie misschien wel op mijn Instagrampagina hebben gezien, waren Léon en ik een paar daagjes in Kopenhagen. Ik heb per dag een artikel geschreven waarin ik in geur en kleur vertel wat we die dag gedaan hebben. Lees je mee met dag één?

Een foto van het kleurrijke Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken

Maandagochtend om 07.15 uur vertrok onze vlucht naar Kopenhagen vanaf Eindhoven Airport. Half slapend stapte we het vliegtuig in. Het was iets meer dan een uurtje vliegen en we konden vanuit Copenhagen Airport gelijk de metro naar het centrum pakken. Om 09.00 uur stonden we dus al op Nyhavn. Dat zegt misschien niet iedereen wat, maar dat is dé straat aan het water met de leuke gekleurde Deense huisjes die je overal op Instagram ziet. Ondanks dat het een beetje grijs weer was, keken we onze ogen uit. Overal in het centrum was wel iets te zien. Op elke straathoek stond wel een standbeeld, bijzonder gebouw of een hotspot.

Het uitzicht op een winkelstraat in Kopenhagen

Het uitzicht van de winkelstraat van Kopenhagen

We hebben een aantal uren doorgebracht in de winkelstraten van Kopenhagen. Ook daar hoefden we ons niet te vervelen. Er waren zoveel verschillende winkels te vinden. Van Chanel tot Louis Vuitton, van H&M tot Søstrene Grene en van de Disney store tot een Lego winkel. Het viel ons gelijk op hoe vriendelijk de meeste mensen zijn. Winkelmedewerkers maken graag een praatje met je en zijn echt bereidt om je ergens mee te helpen. Ook voelden we ons zo veilig op straat. Het voelde heel bijzonder, zoiets zou ik in Amsterdam of Utrecht niet kunnen voelen.

De woonakamer van onze AirBnb in de wijk Islands Brygge in Kopenhagen

Om 14.00 uur gingen we opzoek naar onze AirBnb in de wijk Islands Brygge (hier komt nog een apart artikel over). Met de metro was deze wijk prima bereikbaar en ons appartement lag op vier minuten lopen van de metro vandaan. Onze gastheer was super vriendelijk en na de kennismaking zijn we boodschappen gaan doen. In de supermarkt moesten we best goed opletten, want in Denemarken betaal je natuurlijk met kronen. Voor een zak Dorito’s ben je zo zes euro kwijt. Hoe bizar?!

De cocktails van Mama Rossa in Kopenhagen

Die avond hebben we simpel gegeten met maaltijdsalades en zijn we na het avondeten nog “even” de stad in gegaan om een cocktailtje te drinken. Op maandag is er vrij veel dicht in Kopenhagen, hierdoor heeft het een uur geduurd voor we een open cocktailbar hadden gevonden. Uiteindelijk hebben we bij Mama Rosa in de winkelstraat lekkere en voor Deense begrippen betaalbare cocktails gedronken. Léon koos voor een Cranberry Smash en ik voor een mierzoete Tequila Sunrise.

We zijn vroeg gaan slapen, omdat we er best een lange dag op hadden zitten en in het volgende artikel lees je hoe dag twee eruit zag. Stay tuned om geen van onze avonturen te missen! Ook zal ik via Instagram wat foto’s van onze reis delen.

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge