Getest: American Tourister Soundbox Suitcase

Getest: American Tourister Soundbox Suitcase

Als travelblogger is een functionele en gebruiksvriendelijke koffer natuurlijk van groot belang. Ook wil je een mooi design en het liefst een fijn prijsje. Ik testte de American Tourister Soundbox Suitcase en vertel je in deze uitgebreide review wat ik ervan vind en wat je over deze koffer moet weten.

Eerst iets meer over het merk
In 1933 richtte Sol Koffler een kofferfabriek op in Providence, Rhode Island. Zijn droom was het produceren van een koffer voor slechts één dollar. Sindsdien is het bedrijf blijven experimenteren met verschillende vormen & materialen en met succes, want vandaag de dag is American Tourister het tweede grootste bagagemerk ter wereld en is het zelfs aanwezig in 90 verschillende landen.

Het uiterlijk van de koffer
Zowel aan de voor- als achterkant heeft dit model een cirkelvormig patroon. Aangezien het model “soundbox” heet, doet het patroon me denken aan geluidsgolven. Aan de voorkant is het American Tourister logo in dit patroon verwerkt. De koffer is verkrijgbaar in negen kleuren, zelf heb ik Spicey Peach en Bass Black. Verder zijn er de volgende kleuren: Denim Blue, Deep Mint, Golden Yellow, Pure White, Lightning Pink, Midnight Navy en Summer Blue. Ik vind het model wel heel anders dan ik van het bedrijf gewend ben. Veel moderner en stijlvoller…De inhoud
De afmetingen van de American Tourister Soundbox zijn 55 x 40 x 20 cm. Er zit een rits in de koffer, waarmee je hem drie centimeter kan uitbreiden. De afmetingen worden dan 55 x 40 x 23. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen vallen de afmetingen onder handbagage, maar dit kan per maatschappij verschillen. Let daar dus even op! Verder zitten er aan de binnenzijden verschillende grote en kleine ritsvakken en twee setjes elastieken om de bagage vast te zetten.

De kwaliteit van de Soundbox
Het zijn vrij stevige koffers, maar je kunt er niet op zitten als je bijvoorbeeld even moet wachten op het vliegveld. Nou ja, het kan wel, maar het is niet bevorderlijk voor het model. Verder zitten er vier wieltjes onder die heel soepel rollen over bijna elke ondergrond. De elastieken en ritsen in de koffer zijn stevig, maar de clipjes aan de elastieken (binnenzijde) zijn van plastic. Die zullen de eerstkomende tijd gewoon prima zijn, maar ik betwijfel of ze zo stevig blijven.De prijs
De koffer kost op de site van American Tourister zelf €129,-. Toch zijn de koffers, als je goed zoekt, wel rond de honderd euro te vinden, dus goed zoeken is wel echt de moeite waard. Zeker nu het vakantie seizoen in volle gang is, kun je even een kijkje nemen.

Over het algemeen
Al met al ben ik erg tevreden over de American Tourister Soundbox koffer. Hij is relatief ruim voor handbagage, is uitbreidbaar en heeft een leuk kleurrijk design dat zeer geschikt is voor Instagram foto’s. De prijs van dit koffertje is meer dan prima en ik kan hem iedereen aanraden. Ik geef hem dan ook het cijfer 9. Ik mis wat stevigheid, anders was het zeker een 10 geweest.

Heb jij een favoriet bagagemerk?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge