Hotspot: Het Frites Atelier in Nederland en België

Hotspot: Het Frites Atelier in Nederland en België

Ik beken maar gelijk; Mijn lievelingseten is friet. Jawel, van alle culinaire hoogstandjes op deze aardbol, eet ik het liefst goudgeel gefrituurde aardappelreepjes. Maar gelukkig bestaat het Frites Atelier en zij geeft een hele nieuwe vorm aan mijn favoriete maaltijd.

De geschiedenis van het Frites Atelier

‘s Avonds laat, na een avond werken in zijn restaurant, reed chef-kok Sergio Herman nog weleens naar België om een goede portie friet te halen. Volgens hem ontbrak het daaraan in Nederland en daar moest verandering in komen. Samen met co-oprichters richtte hij het Frites Atelier op. Na meer dan 18 maanden aardappelsoorten, bodemsoorten etc. testen, was het dan zover. In 2016 opende het eerste filiaal in Den Haag.


Verschillende locaties

Inmiddels is het Frites Atelier op meer plaatsen te vinden. In Nederland vind je de ateliers in Arnhem, Den Haag en Utrecht. In België vind je ze in Antwerpen en Gent. Zelf ben ik regelmatig in Arnhem te vinden en geen enkele snackbar kan tegen deze friet op. Nou moet ik wel zeggen dat ze eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn. Het concept is totaal anders.


Meer dan alleen friet

Ondanks dat de keten het Frites Atelier heet, hebben ze zoveel meer dan gewoon friet. Ze hebben seizoensspecials die heel verrassend zijn. Zo heb ik eens hazelnoten en gefrituurde perselie bij mijn friet gehad en dat was dus verrassend lekker! Ook hebben ze diverse zelfgemaakte sauzen: Deep Truffle (mijn favoriet), The Famous Classic, French Bearnaise, Lovely Andalouse en The Chefs Ketchup. Mocht je een snack bij je friet willen, dan kun je bijvoorbeeld een Zeeland shrimp croquette, slow cooked beef croquette of een premium cheese croquette bestellen en ook hebben ze twee soorten homemade Ice tea met kruiden en vers fruit. Kijk voor het hele menu even op de site, want ze hebben teveel om op te noemen.


De inrichting en huisstijl

De inrichting en huisstijl van de Ateliers is overal nagenoeg hetzelfde. Piet Boon heeft de inrichting bedacht en het ziet er heel mooi en luxe uit. Ik zou het omschrijven als een mix van een friettent en een luxe restaurant. Dit klinkt misschien als een onmogelijke combi, maar het resultaat mag er wezen.


Openingstijden

Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt ben ik enthousiast, maar helaas is er ook iets waar ik wat minder enthousiast over ben. De ateliers gaan vrij vroeg dicht, terwijl het juist perfect zou zijn voor het avondeten. Ach ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben. Check het internet even voor de openingstijden van jouw filiaal.

Tijdens het schrijven van deze post, loopt het water me alweer in de mond. Ik denk dat ik met alleen woorden niet kan uitleggen hoe lekker het eten van het Frites Atelier is, probeer het eens! Zoals ik al eerder zei, zijn er meerdere filialen verdeeld over Nederland en België, dus je komt er vast wel een keer langs.

Ben jij al weleens bij het Frites Atelier geweest?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge