Festival: Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Festival: Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Festivals zijn natuurlijk al hartstikke tof, maar een foodtruck festival vinden Léon en ik helemaal geweldig! We zijn gezellig naar Lepeltje Lepeltje in Amersfoort geweest en we hebben het weer ontzettend leuk gehad. Ik deel met je wat we allemaal gegeten hebben en het was heerlijk!

Drie jaar geleden zijn we er ook al geweest en toen hing er ook al zo’n lekker relaxed sfeertje. Dit jaar gingen we niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor het ontdekken van nieuwe culinaire hoogstandjes en ik kan je vertellen… Die hebben we gevonden!

Zwart hoorntje met schepijs met energy smaak op Lepeltje Lepeltje in Amersfoort
Energy ijs
Het eerste wat ik at was Energy ijs. Ik geniet af en toe van een blikje energy en was dus erg benieuwd of ik het ijs ook zo lekker zou vinden. Ik was echt extreem verbaasd toen het ijsje precies naar red bull bleek te smaken. Wow! Normaal eet ik ijs liever uit een bakje, maar ik was stiekem ook wel mega benieuwd naar het zwarte hoorntje. Gek genoeg smaakt zo’n zwart hoorntje precies hetzelfde als een gewoon hoorntje. Weten we dat ook weer.

Chinese Dim Sum met pittige sriracha saus
Dim sum
Er stond ook een truck met het Chinese gerecht dim sum. Dit zijn een soort kleine gestoomde deeghapjes die gevuld kunnen worden met van alles. Ook een hele aangename verrassing. Het deed ons een beetje denken aan een combi van Italiaanse tortellini en Japanse sushi. Bij het gerecht hoorde sriracha saus. Heel lekker, maar pittig wel, haha.

Rilettes menukaart

Rilettes met rundvlees, varkensvlees en makreel

Rilettes en Rasberry Sour
We waren niet bekend met “rilettes”, dus die wilden we ook graag proeven. Dat bleken een soort stukjes brood te zijn die je heel lekker kan beleggen. Onze rilettes waren belegd met slowcooked rundernek met tuinkers, slowcooked varkensschouder en spek met mosterdsaus en gerookte makreel met zoetzure komkommer en cayenne peper en we kregen er een shotglaasje met raspberry sour beer bij, omdat dat een lekker combinatie is. En jawel, dat biertje is het eerste biertje wat ik echt lekker vind.

Bamboe bootje met vier bitterballen met insectenvlees

Halve bitterbal met insectenvlees en meelwormen

Bitterballen met insecten vlees
Onder het mom van nieuwe dingen proberen, besloten we onze laatste munten te besteden aan iets wat je bijna nergens kan krijgen: bitterballen met insecten vlees. Vanbuiten zagen de bitterballen er gewoon normaal uit, maar toen ik hem doormidden beet, zag je stukjes meelworm zitten en dat voelde toch een beetje onnatuurlijk. Qua smaak was het niet per se lekkerder dan een gewone bitterbal, maar ook niet minder lekker. En het was iets waarvan Léon en ik vonden dat we het minstens een keer in ons leven gegeten moesten hebben.

De Lepeltje Lepeltje entreebeker
Recyclebare entreebeker
Ik moet eerlijk toegeven dat ik heus niet altijd let op het milieu, recyclen etc. Maar bij Lepeltje Lepeltje kun je een superleuke “entreebeker” kopen, voor een muntje, die je kunt hergebruiken. Bij elk drankje wat je koopt, kan je de beker inruilen voor een schoon en gevuld exemplaar. Zo wordt voorkomen dat er overal bekertjes liggen die maar één keer gebruikt zijn (wat slecht is voor het milieu) en er ligt dus ook amper afval op het festival terrein. Kijk voor meer informatie eventjes hier.

Het was echt een heerlijke dag en misschien gaan we binnenkort nog wel naar Lepeltje Lepeltje op een van de andere locaties. Lee en ik zijn ook heel erg benieuwd naar andere soortgelijke festivals, dus als je nog een tof foodtruck festival weet (voor volgend jaar), laat het dan even weten in de comments. Lepeltje Lepeltje in Amersfoort is in ieder geval een aanrader!

Ben je weleens naar Lepeltje Lepeltje of een ander foodtruck festival geweest?

Liefs,
NadecheGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge