Zomers recept: Healthy Homemade Ice Tea

Zomers recept: Healthy Homemade Ice Tea

Jeetje, wat is het weer warm. Gelukkig kunnen we de hitte een stuk dragelijker maken en homemade ice tea is voor mij zo’n manier om dat te doen. Vandaag leer ik je hoe je eenvoudig ice tea maakt die ook nog eens ontzettend gezond is.

Het fijne aan dit recept is dat je hem op zoveel manieren kan maken. Wil je bijvoorbeeld geen groene thee gebruiken (zoals ik deed), pak dan een lekkere fruitige thee. Het kan allemaal, want het wordt hoe dan ook ontzettend lekker. Pas dit easy recept dus gewoon aan naar eigen smaak en dan moet het zeker goed komen!

Wat heb je nodig:
  • Een theezakje (groene thee met citroen van Clipper)
  • Takjes munt
  • Citroen/limoen
  • Suiker
  • IJsklontjes

Ik zette een flinke pot thee en liet deze goed afkoelen. Toen ik proefde, mocht hij van mij wat zoeter, dus ik heb er een beetje suiker bij gedaan. Honing is natuurlijk ook een goed alternatief als je dat in huis hebt. Voor extra smaak en wat frisheid heb ik een flinke tak munt en schijfjes citroen en limoen toegevoegd. Met wat ijs is het trouwens extra lekker. 😉

Zelf heb ik standaard één of twee kannen in de koelkast staan, zodat ik het gelijk kan pakken als ik bijvoorbeeld thuiskom van een lange dag werken. So good! En voor ik het vergeet; Omdat er geen conserveermiddel in deze ice tea zit, raad ik je aan om het niet langer dan drie dagen te bewaren.

Ben jij een echt (ijs)theedrinker?

 

Liefs,

Nadeche JocelynGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge