14 thoughts on “Dit is de reden dat ik geen Instagram business account meer gebruik”

 • Herkenbaar! Ik switch ook heen en weer. Meer engagement met een personal account, maar ik wilde zo graag links toevoegen aan m’n stories. Aangezien dat zo te zien voorlopig alleen voor account boven de 10k volgers is heb ik er alsnog niets aan. Nu dus weer twijfelen om terug te switchen.. lastig!

  • Ik begrijp heel goed waar je tegenaan loopt, maar zelf heb ik de knoop voor nu wel even doorgehakt. Schrijf de plus- en minpunten eens op voor jouw account en wie weet helpt dat? Succes!

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

 • Wat een ontzettend verschil! Ik ben zelf een tijd geleden ook weer terug gegaan naar een persoonlijk profiel. Ik had dat wat jij vertelde ook gehoord en daarnaast vind ik het toch, het woord zegt t al, persoonlijker. Zo’n bedrijfsaccount voelt veel afstandelijker naar mijn volgers toe! Jouw Instagram groeit ook super hard, mijne loopt nu al een week op hetzelfde level. Heb je misschien tips waardoor ik mn instagram weer kan laten groeien?

  • Hoi Celine,

   Ik wil eerst even kwijt dat ik absoluut geen Instagram Pro ben! Natuurlijk wil ik wel met je meedenken, dus ik heb even gekeken op je pagina. Posten met regelmaat is heel belangrijk en ik post ook niet elke dag, maar probeer wel om de drie/vier dagen wat te posten. Het is belangrijk dat je profiel niet lang’leeg’ blijft. Ook gebruik ik voor elke foto eenzelfde soort filter en gebruik ik voornamelijk felle kleuren. Goodluck 😉 En ik ben het zo met je eens dat een persoonlijk profiel veel minder afstandelijk aanvoelt.

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

  • Om terug te switchen naar een persoonlijk account, ga je naar je profiel en klik je op de drie bolletjes rechts bovenin. Scrol naar beneden en onder het kopje ‘Account’ staat iets als ‘Overstappen naar persoonlijk profiel’. Klik daar op en het is gefixt! Succes en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

 • Ik ben sinds een paar weken weer overgegaan op een business account en merkte inderdaad gelijk dat ik minder likes en reacties kreeg! Ik ga denk ik ook maar weer terug naar een persoonlijk account.. Fijn om hier bevestiging te lezen 😛

  • Hii Elze,

   Super jammer dat je niet van alle voordelen tegelijk kan profiteren, maar dat je moet kiezen tussen twee accounts. Het was het voor mij zeker waard om te switchen en ik hoop dat dat voor jou ook zo is. Ik ben in ieder geval blij dat je iets aan het artikel hebt gehad. 😉

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

  • Niet teveel switchen. Of beter nog, helemaal niet switchen. Hoe meer je het doet, hoe meer je je Instagram account schade toebrengt. Maak een keuze, business profiel of persoonlijke account en blijf daar. Dat zal je likes en reacties zeker ten goede komen.

 • Interessant! Het viel mij bij mijn instagram voor mijn website al op dat ik minder likes kreeg. Bij mijn persoonlijke leek het niet zo 123 op te vallen. Maar ik heb ze weer teruggedraaid en ga eens kijken hoe het nu zal gaan, want ik wil natuurlijk wel kunnen groeien. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge