We bezochten Horecava 2019

We bezochten Horecava 2019

Léon en ik zijn naar Horecava 2019 geweest. Dit is de grootste horeca vakbeurs van Nederland. Als je in de horeca werkt of gewoon een food lover bent, kijk je je ogen uit. Ik laat je zien hoe tof de editie van dit jaar was en wat we allemaal gezien hebben.

Mooi opgemaakt bord tijdens Horecava 2019

Wat is Horecava?

Horecava duurt in totaal vier dagen en vindt plaats in RAI Amsterdam. Je kunt er niet alleen interessante ontwikkelingen bekijken op het gebied van voedsel. Er vonden dit jaar bijvoorbeeld een biertap- en een kookwedstrijd plaats, er stonden voedselprinters, er waren workshops waar je bijvoorbeeld kon leren wijnproeven en nog veel meer.

Carbecue barbecue op Horecava 2019

Leuk en leerzaam

Het is trouwens ook een hele interessante beurs voor mensen die op zoek zijn naar een stage of inspiratie in de voedselindustrie (zoals de carbecue). Je leert veel nieuwe bedrijven kennen en je kunt met iedereen een praatje maken. Dat was voor Lee ideaal aangezien hij Food & Business studeert. Zelf keek ik vooral naar huisstijlen en promotiematerialen. Wel zo logisch voor een communicatiestudente.

Slush puppy met gin en vodka op Horecava 2019

Metallic kleurige Franse macarons op Horecava 2019

Zwarte knoflook tijdens Horecava 2019

Een gevarieerde beurs

Ik heb zo veel toffe innovaties gezien en lekker eten en drinken geproefd. Van een donut wall (die je kunt zien in het gifje bovenaan de pagina) tot een slush puppy met vodka of gin en van metallic macarons tot zwarte knoflook. Het is zo gaaf om te zien wat sommige mensen wel niet bedenken en hoe lekker nieuwe producten soms wel niet zijn.

Lekkere desserts op Horecava 2019

Mijn favoriete producten

Hoewel ik geen fan ben van gin tonic (sorry not sorry), heb ik iets heel gaafs gezien. Op de beurs stond namelijk een gin van Crafters. De gin is gemaakt van verschillende bloemen en dankt daaraan ook zijn koperkleur. Als je daar tonic bij giet, kleurt de mix roze. Hoe bedenk je zoiets? Daarnaast heb ik vooral genoten van alle verschillende desserts. Kijk hoe lekker ze eruit zien!

We hebben een hele leuke dag gehad en gingen stampvol (en een beetje aangeschoten) weer naar huis. Als we volgend jaar weer kaartjes kunnen krijgen, gaan we zeker weer. Horecava 2019 was in ieder geval een succes.

Lijkt het jou leuk om een vakbeurs als Horecava te bezoeken?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge