Samengevat: De “I love fashionbloggers”-lezing

Samengevat: De “I love fashionbloggers”-lezing

Ik ben net thuis van een gezellige en leerzame “I love fashionbloggers”-lezing gegeven door Daphne van Daphisticated en Frederique van Fab le Frique. Samen met Willeke ging ik er heen en we hadden geen idee wat we moesten verwachten. Benieuwd? Ik doe uiteraard verslag.

Via Facebook kwamen we bij de presentatie terecht en het was in Arnhem, gelukkig redelijk dichtbij onze woonplaatsen. We gingen met de trein en besloten er een dagje shoppen (voornamelijk Primark) van te maken. Met volle tassen en lege portemonnees begaven we ons naar de lezing.
De presentatie begon met een voorstelrondje, waarbij iedereen uit de groep vertelde wie hij/zij was en wat hij/zij van de lezing verwachtte. Zelf verwachtte ik denk ik vooral meer te leren over bloggen en Insta. Bloggen werd niet heel erg behandeld, maar over Instagram heb ik zeker veel geleerd!
De punten die behandeld werden waren:
  • Hoe begin je een blog of Instagram account?
  • Hoe maak je content?
  • Hoe bewerk je foto’s?
  • Hoe behaal je succes?
  • Hoe ga je om met merken en samenwerkingen?
  • Hoe gaat een influencer om met duurzaamheid?

Daphne en Frederique vertelden onder andere dat je van influencer zijn heel gelukkig kan worden, maar dat het ook een keerzijde heeft. Zo ga je bijvoorbeeld teveel focussen op het maken van mooie foto’s, maar vergeet je te genieten van de mooie momenten. En mensen zien vooral de leuke zijde, terwijl influencer zijn ook hard werken is.

Er werd ook uitgebreid verteld welke essentials een blogger/Instagrammer nodig heeft. Zo kan je best fotograferen met je telefoon, maar een camera geeft wel een heel ander effect. Snapseed & Afterlight blijken hele interessante apps te zijn als het om je foto’s te bewerken. En tot slot hoef je geen professionele photoshoots te doen voor Insta, want die creรซren afstand en zelfs een gevoel van onbereikbaarheid tussen je volgers en jou.

Op het gebied van duurzaamheid is het mega belangrijk om je kleren tweedehands te (ver)kopen en te investeren in duurzame kledingstukken van goede kwaliteit. Zo verspil je weinig kleding, Let er trouwens ook op waar je kleding gemaakt wordt en door wie.
Ook was er na afloop van de lezing nog tijd voor het stellen van vragen en het maken van foto’s (door het licht zijn de foto’s helaas niet allemaal even mooi). En Ik heb de presentatie trouwens niet letterlijk overgetypt, want dat vond ik niet zo tof tegenover de dames die de “I love fashionbloggers”-lezing gaven. Ik hoop dat ik jullie wel een klein inkijkje heb kunnen geven, zonder teveel te hebben verteld.
Lijkt zo’n presentatie jou interessant?
Liefs,
Nadeche Jocelyn


2 thoughts on “Samengevat: De “I love fashionbloggers”-lezing”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge