Waarom Instagram juist een positief effect op mij heeft

Waarom Instagram juist een positief effect op mij heeft

Ik maak al jaren gebruik van Instagram, eerst alleen op persoonlijk vlak en later ook zakelijk. Voor beide vlakken is erg veel aandacht in de media, maar vooral de negatieve aspecten worden belicht en dat vind ik niet helemaal terecht. Als ik naar mezelf kijk, heeft Instagram juist een heel positief effect op mij. In deze post zal ik uitleggen wat ik hiermee bedoel en misschien helpt dit artikel meer mensen om anders naar het platform te gaan kijken.

Natuurlijk moeten we niet ontkennen dat er negatieve dingen gebeuren op Instagram. Maar dat komt in mijn ogen vooral doordat mensen op de verkeerde manier met het platform omgaan. En het kan ook slecht zijn voor je zelfbeeld, dat was het voor mij vroeger ook, maar dat kwam écht door mijn eigen mindset. Ik koos ervoor om mezelf met influencers te vergelijken en me te focussen op de dingen die ik niet had en anderen wel. Dat kan ik niemand anders kwalijk nemen.

Geïnspireerd door Tarinda

Ik volg Online Business Expert Tarinda Straver al een aantal jaar op Instagram. Zij deelt regelmatig nuttige en slimme tips waarmee je je online zichtbaarheid kunt vergroten. Op 9 april plaatste ze een post op Instagram waarin ze schreef dat het niet de social media of een ander persoon is die je onzeker maakt, maar je eigen gedachten. Sociale media is volgens haar alleen een trigger. Hieronder kun je de post van Tarinda bekijken. Door erop te klikken kun je ook haar onderschrift lezen.Ik ben het met Tarinda eens. Je eigen mindset is vaak het probleem, hoe confronterend dat ook is. En je mindset veranderen is moeilijk, daarom doen we dat vaak niet en leggen we de schuld snel bij een ander. Tarinda’s post inspireerde me om deze blogpost te schrijven. Ik leg aan de hand van een aantal voorbeelden uit waarom Instagram juist een positief effect op mij heeft op verschillende vlakken.

Meer zelfvertrouwen door Minerals & Leaves

Tijdens de coronacrisis wilde ik niet stil gaan zitten, toen mijn werk in de evenementenbranche stopte en ik alleen nog maar online les kreeg bij mijn opleiding. Ik had tijd over en die tijd gebruikte ik om een edelstenenwinkel op te zetten op Instagram. Dat begon vrij snel goed te lopen, maar ik werk er ook hard voor. Hier haalde ik (en haal ik nog steeds) zoveel zelfvertrouwen uit, een super positief effect voor mij. Via Instagram kun je dus ontzettend veel bereiken, maar je moet je er wel voor inzetten.

Een superleuke zakelijke community

Door mijn Instagram shop, kwam ik in een community terecht met verschillende leuke ondernemers die elkaar supporten. Of je nou dezelfde producten verkoopt als die ander of juist niet, mensen geven je shout-outs, vragen of je meedoet aan challenges en zijn super fijn om mee te sparren. Het gevoel van keiharde concurrentie is er gewoon niet in deze community. En als ik een klant niet kan helpen, stuur ik hem of haar door naar een andere ondernemer die dat wel kan. Er is niks mis met elkaar helpen, ook niet als je allebei geld wil verdienen.

De invloed van Spread Love Movement

Mijn vriendin Celeste vertelde me over het account @SpreadLoveMovement_ dat zich focust op het delen van mooie en pure content. Mensen die elkaar helpen met iets groots of kleins en berichten over het hebben van een positieve mindset. De berichten zorgen altijd voor een lach op mijn gezicht. Ik hou echt van deze positiviteit en hoop meer vergelijkbare accounts te vinden.


Nadeche Jocelyn groeit hard!

Op Instagram vertel ik mijn verhalen ook onder de naam @NadecheJocelyn. Steeds vaker gaan mijn posts over een goede mindset, de Wet van Aantrekking, self-care tips en andere mensen en merken in het zonnetje zetten. Eerst was ik bang dat mensen er misschien niet op zaten te wachten, maar toen besefte ik me dat ik op dat vlak ook die positieve mindset moest behouden. En met resultaat, want Nadeche Jocelyn groeit hard!

Echtheid op Insta

Tot slot wil ik het nog even hebben over dat mensen weer steeds echter durven te zijn. Dat perfecte plaatje is helemaal niet meer zo interessant. Mensen laten hun “flaws” zien op geestelijk en lichamelijk gebied en dat is oké! Ook voor jou en mij. 😉

Natuurlijk zal iedereen weleens met negativiteit in aanraking komen op Instagram, ik ook. Daar kunnen we helaas niet omheen. Maar hoe je ermee omgaat en hoeveel waarde je eraan hecht, is dus aan jou. Nogmaals: Ik ben ervan op de hoogte dat Insta ook een negatief effect op je kan hebben, maar ik wil je laten zien dat er ook goede kanten zijn als je de juiste mindset hebt en je de juiste kringen opzoekt. Dat kan jij ook!

Heeft Instagram ook een positief effect op jou?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge