Dit is de reden achter mijn Instagrampauze

Dit is de reden achter mijn Instagrampauze

Ik kreeg van meerdere mensen de vraag waarom ik al een tijdje afwezig ben op Instagram. Hier zitten meerdere redenen achter en het is natuurlijk een optie om het aan iedereen apart uit te gaan leggen, maar het leek me handiger om een blogpost te schrijven over mijn Instagrampauze. Bij deze dus het antwoord op de vraag waarom ik @NadecheJocelyn even liet voor wat het was.

Mijn account bleef groeien afgelopen zomer. De ene dag kreeg ik natuurlijk meer nieuwe volgers dan de andere dag, maar het begon allemaal wel aardig te lopen. Niks aan de hand zou je denken, maar toch werd ik er heel ongelukkig van.

Dag in, dag uit was ik alleen maar druk met volgers binnen harken, foto’s maken en bewerken, zorgen dat mijn feed één geheel was en dan had je ook nog de pods (groepjes instagrammers die bij elkaar zorgen voor meer interactie). Insta werd een dagtaak en vooral een obsessie. Hier had ik gewoon geen tijd voor en stiekem ook geen zin meer in.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd ik ook gewoon onzeker van de foto’s die andere mensen plaatsen. Iedereen leek een leuker leven te hebben dan ik en al die meisjes op Instagram zijn graatmager. Ergens weet ik wel dat ik mezelf niet met anderen moet vergelijken, maar door uren per dag op Instagram door te brengen, werd ik met mijn neus op de ‘feiten’ gedrukt.Β Ik dacht steeds: Moet ik stoppen met Instagram?

Ik besloot voor mezelf te kiezen en Instagram even te laten voor wat het is. Ook hier werd ik weer heel ongelukkig van, omdat ik mijn aantal volgers hard terug zag lopen. En een bij een blog hoort een bijpassend social media kanaal, toch?

Anyway, vanaf nu post ik weer foto’s als het mij uitkomt. Als ik hierdoor volgers verlies en niet meer welkom ben in pods, dan is dat jammer. Ik vind het belangrijker dat ik me er weer goed bij ga voelen.

Zou jij ook weleens een Instagrampauze willen inlassen?

Liefs,
Nadeche


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge