Kijk mee naar mijn Instagram thema

Kijk mee naar mijn Instagram thema

De meeste bloggers/influencers kunnen tegenwoordig niet meer zonder Instagram thema. Ook ik heb besloten om een nieuw thema te kiezen en vandaag laat ik stap voor stap zien hoe ik mijn foto’s bewerk.

Mijn thema is lekker zomers en licht. Felle kleuren springen eruit in mijn feed. Ik werk niet met één bepaalde kleur in mijn thema, maar lichtblauw en felgroen zie je geregeld terug als je kijkt bij @NadecheJocelyn.

Ik heb voor dit Instagram thema gekozen, omdat ik grotendeels focus op travel. Ik bezoek voornamelijk warme en zonnige bestemmingen zoals Griekenland, maar ook hotspots in Nederland krijgen gewoon een plekje op mijn Instagram.

Er zijn een aantal accounts waar ik mijn thema een beetje op gebaseerd heb. @Pilotmadeleine en @ManonTilstra zijn hier twee van. Ook zij hebben felgekleurde feeds vol prachtige bestemmingen. Love it!

Oké, genoeg gekletst. Nu ga ik uitleggen hoe ik mijn foto’s bewerk. Ik maak gebruik van de apps VSCO, Picfx (betaald) en Feed Master. Het bewerken kost wat tijd, maar ik werd er steeds handiger in en het gaat dus ook steeds sneller.

De screenshots zijn een beetje onscherp door het knip- en plak werk, maar ik hoop dat je kunt zien wat de bedoeling is. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de comments.

Instagram foto's bewerken in VSCO app

Stap 1: Snijdt een vierkantje uit je foto en maak hem helderder met de Exposure functie van de VSCO app. Maak de foto zo helder als jij mooi vindt. Ik maak ze meestal niet veel lichter, maar geef ze net dat beetje extra ‘zonlicht’.

Instagram foto's bewerken in Picfx

Stap 2: Importeer de foto in Picfx. Kies de set PFX Film -core- en kies de eerste filter genaamd PFX 5. Je kunt zelf kiezen hoe duidelijk je de filter wil hebben door het balkje te verslepen en klaar ben je.

Instagram foto's bewerken in Feed Master App

Stap 3: Open Feed Master en plaats de foto die je bewerkt hebt daarin. Zo kan je zien of het past bij de rest van je Instagram feed of dat er misschien net nog iets aan moet gebeuren.

Het is dus super easy! Ik hoop dat je het leuk vind om te zien en misschien haal je zelf nog tips uit deze post. Ik wil er wel bij zeggen dat ik absoluut geen expert ben en mezelf ook niet zo zie. Deze post is puur voor de mensen die die interessant vinden en/of erom gevraagd hebben.

Maak jij gebruik van een thema op Instagram?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge