Getest: Macarons van Australian in Utrecht

Getest: Macarons van Australian in Utrecht

Ik ben echt een sucker voor verse macarons, maar elke week naar Ladurée in Parijs is natuurlijk geen optie. Laatst was ik in Utrecht en stuitte ik op Australian. Ik besloot drie verschillende macaronsmaken te testen. Zijn de macarons van Australian de moeite en je geld waard?

Macarons van Australian testen

Ik hou altijd wel van gekke smaken. Hoewel fruitsmaken bijvoorbeeld ook vaak lekker zijn, koos ik nu voor speculaas, red velvet en cheesecake. Hoe dat soort “bijzondere” smaken uitpakken is altijd weer een verrassing naar mijn mening en dat vind ik dan ook extra leuk om uit te proberen.


Speculaas

Ik was echt super benieuwd naar deze smaak. Speculaas doet me een beetje aan de winter denken, dus die wilde ik sowieso proeven. Ik moet zeggen dat hij echt goed naar speculaas smaakt. Hij is zoet, maar niet té zoet. Naast dat hij lekker is, is hij door de chocoladestrepen ook gewoon een pareltje om te zien. Deze smaak zou ik zeker nog eens kopen.

Red Velvet macaron van Australian in de winkelstraat van Utrecht

Red Velvet

Ook deze trok meteen mijn aandacht. Ik ben gek op red velvet, maar red velvet is best zoet en machtig. Bij deze macaron is dat ook het geval, maar hij is wel heel lekker. Ook deze macaron is mooi om te zien met de rode koekjes en de witte crème. Zeker een aanrader!

Cheesecake macarons van Australian aan de grachten van Utrecht

Cheesecake

De cheesecake macaron vond ik het minst. De smaak was wel oké, maar hij was een beetje taai. Wel was hij gedecoreerd met blauwe suikerkorrels en dat maakte hem wel weer erg mooi om te zien. Over deze macaron ben ik dus iets minder enthousiast, maar dat lag vooral aan de structuur.

Prijs en locatie

De macarons zijn €1,45 per stuk en dat is voor verse macarons opzich niet duur. Je kunt een paar losse kopen in een zakje, maar je kan ze bijvoorbeeld ook per tien kopen. Nou is het wel zo dat je dan ook nog voor de doos zelf betaalt, dus hou daar rekening mee. Australian kun je vinden in Utrecht en Den Bosch.

Binnenkort ga ik sowieso nog wat macarons van Australian halen om te proberen. De speculaassmaak en de red velvetsmaak zou ik zeker nog eens kopen, maar de cheesecake zou ik laten liggen, denk ik. Dit is trouwens niet mijn eerste post over macarons. Eerder schreef ik al over unicorn macarons.

Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge