Levenslessen van een student

Levenslessen van een student

Vlak voor mijn negentiende verjaardag schreef ik “Levenslessen van een achttienjarige“. Vandaag kom ik met het vervolg “Levenslessen van een student”. Ook hierin vertel ik weer wat ik allemaal geleerd heb en ik hoop dat jij ook iets aan deze tips hebt.

Vermijd de kantine als je aan het sparen bent
Ik ga je nergens toe dwingen, maar je kunt de kantine maar beter vermijden als je geld aan het sparen bent. Als je lekker voedsel ziet, is het moeilijk om niks te kopen, dus mijn tip is om gewoon niet te gaan kijken in de kantine. Een andere tip is om de prijzen van een kantine te vergelijken met de prijzen in de supermarkt. Vaak is een supermarkt net wat goedkoper, dus als je daar een voorraadje inslaat, bespaar je jezelf heel wat euro’s. Tot slot wil ik wel even zeggen dat je jezelf soms best mag trakteren. Heb je bijvoorbeeld goede cijfers gehaald voor je tentamens, dan heb je best iets lekkers verdient!

 

Koop een goede powerbank
Sinds ik student ben, ben ik echt versmolten met mijn telefoon. Tijdens het lange reizen, de tussenuren waar niemand om heeft gevraagd en de soms ietwat saaie lessen gebruik ik mijn telefoon zoveel. Hierom moet ik hem tussendoor steeds opladen en je zult altijd zien dat er geen stopcontacten in je buurt zijn of dat de stopcontacten al in gebruik zijn. Ik was er een beetje klaar mee en zocht bij de webshop Hoesjes Outlet een huge powerbank uit (je ziet hem op de foto bovenaan het artikel). Ik heb een powerbank van Meskey die je telefoon tot wel drie keer volledig kan opladen. Een powerbank van 10.000 mAh hoef je dus niet elke dag op te laden en dat vind ik zo fijn.

 

Vermijd het drama
Ja, er is nog meer wat je beter kunt vermijden, namelijk drama. Of je nou student bent of werkt, overal is wel eens drama. Verspil je tijd en energie daar alsjeblieft niet aan, want er zijn zoveel betere dingen die je ermee kunt doen. Dat klonk zweverig, maar je begrijpt wat ik bedoel.

 

Plannen!
Dit is misschien een basic tip, maar je maak het jezelf echt makkelijker met een goede planning. Het maakt niet uit of je nou de agenda van je telefoon gebruikt of een “ouderwetse” papieren planner. Deel je grote projecten op in kleine stukjes en begin een keer op tijd. I know, het kan lastig zijn om jezelf er toe te zetten, maar het bespaart je uiteindelijk veel stress.

Of je nou student bent of niet, ik hoop dat je wat hebt gehad aan ‘Levenslessen van een student’. Mocht je nog tips hebben, laat ze dan gerust achter in de comments.

Studeer jij (nog)?

Liefs,
Nadeche
Dit artikel is gesponsord


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge