Levenslessen van een achttienjarige

Levenslessen van een achttienjarige

Over een klein weekje word ik alweer negentien. Yayy! En als ik terugkijk op dit jaar, dan heb ik best wel een aantal levenslessen geleerd. Nou ja, levenslessen klinkt misschien een beetje zwaar, maar er zijn zeker dingen die ik mee wil nemen in de komende jaren. Het zijn leuke en helaas ook minder leuke lessen, maar dat hoort er natuurlijk een beetje bij. Lees je mee?

Stop met uitstellen
Ik wilde heel graag een nieuwe blog en ik heb het heel lang uitgesteld, maar een nieuwe blog komt er natuurlijk niet vanzelf. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik deze blog begonnen. Nu hij af is, ben ik toch wel heel blij dat ik het gedaan heb, want ja je moet nou eenmaal werken om dingen voor elkaar te krijgen.

Treat Yourself
Ik ben geen big spender, maar ik vind het wel belangrijk om jezelf af en toe te trakteren. Van een doosje macarons tot een behandeling bij een schoonheidsspecialiste. De ene keer verdien je een klein cadeautje en de andere keer mag je best een wat groter cadeau aan jezelf geven. Je verdient het echt!

Niet iedereen is te vertrouwen
Op mijn achttiende werd ik voor het eerst (en hopelijk voor het laatst) bestolen. Mijn oh zo geliefde mobiel werd gejat tijdens een dagje shoppen in Utrecht. Voor deze gebeurtenis dacht ik altijd dat dat mij niet zou overkomen, maar het kan iedereen overkomen en ja jou dus ook! Als ik nu een dagje wegga, ben ik zo ontzettend onrustig en bang dat het weer gebeurt, want ja helaas is niet iedereen te vertrouwen.

Durf nee te zeggen
Ik geef even een voorbeeldje. Sinds ik mijn rijbewijs heb, proberen mensen mij vaak in te zetten als taxichauffeur. Soms heb ik geen tijd, soms kan ik de auto’s van mijn ouders niet lenen en soms heb ik gewoon geen zin om een fortuin aan brandstof uit te geven. Dan worden mensen boos of proberen ze je alsnog te dwingen, maar nee is en blijft soms gewoon nee. Geloof me, het leven wordt een stuk makkelijker als je soms nee zegt.

Reizen nu het (nog) kan
Reizen is wat mij betreft een van de mooiste dingen die je kunt doen. Andere culturen ontdekken, een mooi kleurtje opdoen, lekker eten enz. Ik vind het heerlijk. Als kind heb ik helaas niet zo veel gereisd, maar dat wil ik nu zeker inhalen. Over drie weken vliegen mijn vriend Léon en ik naar Pefkohori in Griekenland, iets waar ik heel veel zin in heb!

Dit waren mijn lessen van dit jaar en ik ben benieuwd wat ik volgend jaar zal leren. Daarnaast hoop ik dat jij ook wat aan deze levenslessen hebt.

Heb jij nog levenslessen die je met anderen wil delen?

Liefs,

Nadeche4 thoughts on “Levenslessen van een achttienjarige”

  • I couldnt agree more, powerlady! Wat bizar dat mensen boos worden als je ze niet wilt rondrijden trouwens. Daarvoor konden ze ook prima fietsen toch? :’) Oh en mijn telefoon is een jaar geleden ook gejat, zomaar, in de van Haren hier in Tilburg.. Tegenwoordig heb ik hem zó strak vast dat ik eerder het scherm zou versplinteren van het knijpen dan dat iemand hem mee zou kunnen nemen, haha!

    • Dank je wel, lieve Claudia! Ja ach, sommige mensen willen het gewoon niet begrijpen. En wat die telefoon betreft, ik laat die van mij ook niet meer los.

      Liefs,
      Nadeche Jocelyn

  • Heel mooi geschreven, Nadeche. Je talenten liggen, volgens mij, in deze richting. Een ijzersterke quote? “I. Can’t tell you the key to success. But the key to failure is trying to pleases everybody”. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge