Gaan we weer, het Instagram-dipje is terug

Gaan we weer, het Instagram-dipje is terug

Vorig jaar kreeg ik na de zomer een Instagram-dipje. Ik besloot een tijdje te stoppen met posten en dat heeft me goed gedaan. Na mijn dipje werd mijn feed mooier en voelde ik me weer helemaal thuis op Insta. Jammer genoeg, heb ik het gevoel dat het Instagram-dipje weer terugkomt nu het herfst is. In dit artikel leg ik uit hoe het zit.


Hoe komt het?

In de zomer maak ik altijd lichte en kleurrijke foto’s. Overal bloeien kleurrijke bloemen, de zon schijnt en de lucht is fel blauw. Dat zijn de perfecte omstandigheden voor mijn zomerse feed. Nu het herfst is mis ik die, voor mij, perfecte omstandigheden gewoon een beetje. Ik weet niet hoe ik mezelf, producten en de natuur moet fotograferen zonder fel daglicht. Ook zie ik buiten gewoon minder snel mooie plekjes om te fotograferen, want het ziet er al snel zo grauw uit.

Mijn feed

Nu ik bijna niet meer fotografeer, blijft het dus ook aardig stil op mijn Instagram pagina. In de zomer groeide het aantal volgers vrij snel, maar nu loopt het aantal minstens zo hard weer terug. Ik voel druk om iets te posten, maar ik voel ook dat ik niet de kwaliteit kan leveren die ik zou willen. Af en toe als ik toch iets kleurrijks heb weten vast te leggen post ik weleens wat, maar ik kijk minder tevreden terug naar mijn feed.


Het algoritme van Instagram

Ook door het algoritme, beleef ik minder plezier aan Instagram. Waar ik eerst rond de 150 tot 200 likes binnenhaalde, haal ik er nu amper 100. En ik weet dat ik zeker niet de enige ben die last heeft van dit probleem, maar frustrerend vind ik het wel.

Minder erg dan vorig jaar

Gelukkig is mijn dipje wel minder erg dan vorig jaar. De herfst heeft tot nu toe gelukkig nog wel wat zonnige en warme dagen gehad waarop ik kon fotograferen, maar ik zie op tegen de winter. Als alle bomen kaal zijn en het vroeg donker is, weet ik helemaal niet hoe ik mijn feed moet blijven vullen.


Hoe nu verder?

Voor nu moet ik het dus hebben van de zonnige dagen en de throwbacks naar de zomer. Helaas, zorgen throwbacks voor mijn gevoel voor veel minder interactie dan recente foto’s, dus het blijft aanmodderen. Hopelijk kan ik binnenkort weer met een aantal leuke bloggers/influencers/fotografen shooten om content te creëren. Als je interesse hebt, laat het me dan weten. Lijkt me leuk!

Sommige van jullie zullen misschien denken: Er zijn zoveel ergere dingen in het leven, waar heeft die meid het over? Maar ik vind het gewoon heel erg klote om te zien dat iets waar je zo hard aan gewerkt hebt, (ja, er zit veel tijd en moeite in Instagram) weer achteruit gaat. Instagram is voor mijn blog heel belangrijk en daarom geniet ik er van als het lekker loopt.

Heb jij weleens last van een Instagram-dipje?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge