Ik heb een rijbewijs!

Ik heb een rijbewijs!
Vorige week donderdag liep ik met een brede glimlach naar buiten bij het CBR. Ik was geslaagd voor mijn praktijkexamen en dat stond toch wel bovenaan mijn bucketlist. Vandaag kon ik mijn rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis en nu mag ik dus officieel autorijden. Yayy!

Bij het lessen bleek wel dat ik absoluut niet de beste chauffeur ben, maar goed dat is natuurlijk bijna niemand. Ik was best wel onzeker, terwijl ik echt wel weet hoe een auto werkt en wat je wel en niet moet doen in het verkeer. Ach ja, ik ga lekker wat ervaring op doen en dan komt het vast goed.

Voor het examen was ik erg zenuwachtig, maar de examinator wist mij prima op mijn gemak te stellen en uiteindelijk was het examen best wel chill. Ik liet mijn zenuwen voor wat ze waren, reed gewoon een prima ritje en slaagde zelfs in één keer. Het ritje was niet perfect, maar dat kan ook niet en dat hoeft dus ook niet. Het leek gelukkig erg op de tussentijdse toets die ik eerder heb gehad en die viel ook reuze mee. Ik zou het iedereen aanraden.

Vandaag mocht ik mijn rijbewijs dus ophalen en ik heb ook gelijk even een stukje gereden. Ergens was het wel wennen, omdat ik natuurlijk nog nooit in de auto’s van mijn ouders heb gereden. Toch ging het opzich wel redelijk. Ik ga lekker overal naartoe touren en vooral de snelweg nog even goed oefenen.

Ik heb al een aantal leuke uitjes gepland, die toch echt alleen met de auto kunnen. Zo gaan mijn vriend en ik lekker een dagje weg en ga ik met mijn nicht door de McDrive. Can’t wait!

Heb jij een rijbewijs? Zo ja, waarvoor?

Liefs,
Nadeche


3 thoughts on “Ik heb een rijbewijs!”

 • Ik vond het heel spannend om helemaal alleen in een auto te zitten toen ik net mijn rijbewijs had haha. Mijn moeder is toen de eerste paar keer wel meegereden, gelukkig ging alles prima. Ik zou mijn rijbewijs nu niet meer kunnen missen, ik woon in de buurt van Utrecht en mijn familie in Brabant. Zonder auto kom je dan niet ver πŸ˜‰

 • Hello there,

  My name is Aly. Would you have any interest to have your website here at nadechejocelyn.nl promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

  We are in the currently updating our do-follow broken link resources to include current and up to date resources for our readers.

  If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

  Thanks,
  Aly

 • Ik was ook erg blij toen ik eindelijk mijn rijexamen had gehaald. Zelf was ik ook niet de beste chauffeur maar gelukkig ging het rijden steeds beter nadat ik mijn rijbewijs had. Alleen rijden zorgde voor meer rust en concentratie achter het stuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge