Forest app | De manier om gefocust te werken

Forest app | De manier om gefocust te werken

Tijdens het studeren, werken of thuiswerken ben ik soms nogal snel afgeleid. Insta, Pinterest, Whatsapp… Eigenlijk mijn hele telefoon. Ik ging op zoek naar een manier om niet langer afgeleid te raken door mijn telefoon en die heb ik gevonden: de Forest app.

Wat is de Forest app en hoe werkt deze?

Forest is dus een applicatie die je telefoon vergrendeld op een leuke en speelse manier, zodat je tijdens je werkzaamheden niet constant afgeleid raakt. Je kunt struiken en bomen planten en deze groeien zolang je de app open laat staan (je kunt je telefoon wel gewoon vergrendelen). Als je de app weg klikt om bijvoorbeeld Whatsapp te open, dan verdort je boom of struik en staat er een dood boompje in “tuintje”. Door een advertentie te kijken, kun je de dode boom verwijderen om je tuintje mooi te houden.

Je kunt aan dat tuintje dus ook zien hoeveel minuten je die dag gefocust hebt gewerkt. Je kunt de timer instellen tussen de 10 en 120 minuten, zodat je zelf kunt kiezen hoe lang je je telefoon wil laten liggen. Hoe langer je je telefoon laat liggen, hoe meer muntjes je verdient en met die muntjes kun je andere soorten bomen en planten kopen.

De plantjes in de Forest App groeien gedurende de tijd

Premium

Je kunt naast de gratis versie ook de premium versie van de Forest app nemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een “whitelist” instellen met apps die je wel kunt openen, zonder dat je boom of struik verdort. Ook ben je dan van alle advertenties af, maar ik heb er persoonlijk niet zoveel last van.

Mijn eigen ervaring

Zoals je aan het begin van dit artikel kon lezen, gebruik ik de app tijdens het studeren (leren voor tentamens en het maken van huiswerk), op mijn werk en tijdens het thuiswerken. Zeker nú, met het Coronavirus werk ik vaker thuis. Nu ik er zo over nadenk, gebruik ik Forest eigenlijk nog veel vaker. Ook tijdens presentaties op school en voor blogwerkzaamheden gebruik ik het de app. Het is gewoon heel handig en ik ben gewoon heel snel afgeleid, haha!

Het is wel zo dat Forest ook weer een soort verslaving is geworden. Ik wil elke dag zoveel mogelijk boompjes en plantjes in mijn tuin zien verschijnen. Hierdoor ben ik een beetje gaan cheaten. Oeps. Als ik ga slapen zet ik de app namelijk ook op 120 minuten en dan word ik ‘s ochtends al met vier boompjes wakker. Sorry not sorry, ik hou gewoon van plantjes.

Verschillende handige functies binnen de Forest App

De Sleeptown app

De makers van Forest hebben ook de app Sleeptown ontwikkeld. Dit werkt via eenzelfde soort principe, alleen gaat het om de uren die je slaapt en bouw je daarmee huisjes in een dorpje. Ik ben zelf meer fan van Forest vanwege al die lieve boompjes, maar wie weet is het handig voor jullie.

Schattige boompjes planten en al je werk afkrijgen. Klinkt als een ideale combi, toch? De Forest app is voor zowel Android als iOS verkrijgbaar. Deze review is trouwens geschreven uit mijn eigen enthousiasme en is dus geen samenwerking.

Kende jij Forest al?

Liefs,
Nadeche Jocelyn8 thoughts on “Forest app | De manier om gefocust te werken”

 • Oh wat een leuke app. Ik heb mijn smartphone laatst enorm geminimaliseerd (zie link naar mijn website) omdat ik er ook veel te veel mee bezig was.. Deze app zou ik er dan wel weer op willen zetten omdat ook zo dol ben op boompjes. Bedankt voor de tip!

  • Wauw, dat minimaliseren is ook een goed idee! Daar ga ik ook eens mee aan de slag. Jaa, die boompjes zijn wel cute, hè?

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

 • Oh wat goed zeg dat er zo’n app bestaat. Dit is precies wat we hier nodig hebben op de redactie. Social media is voor ons onmisbaar maar als je gefocust wil werken zijn het ook enorme stoorzenders. Ik ga me er in verdiepen!

  • Fijn dat jullie er wat aan kunnen hebben! Laat me weten of de app jullie goed is bevallen. 🙂

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

 • hahahah geweldig verzonnen. Maar uiteindelijk ben je dus gewoon nog steeds met je telefoon bezig. En hierdoor minder gefocust op wat misschien wel belangrijker is. Beter is gewoon je telefoon op stil te zetten en er helemaal niet naar kijken. Of een lekkere wandeling maken of zo.

  • Daar heb je een punt. Ik ben zelf wel een stuk minder met mijn mobiel bezig dan eerst, maar tegen een goede wandeling zeg ik ook geen nee.

   Liefs,
   Nadeche Jocelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge