Forest app | De manier om gefocust te werken

Forest app | De manier om gefocust te werken

Tijdens het studeren, werken of thuiswerken ben ik soms nogal snel afgeleid. Insta, Pinterest, Whatsapp… Eigenlijk mijn hele telefoon. Ik ging op zoek naar een manier om niet langer afgeleid te raken door mijn telefoon en die heb ik gevonden: de Forest app.

Wat is de Forest app en hoe werkt deze?

Forest is dus een applicatie die je telefoon vergrendeld op een leuke en speelse manier, zodat je tijdens je werkzaamheden niet constant afgeleid raakt. Je kunt struiken en bomen planten en deze groeien zolang je de app open laat staan (je kunt je telefoon wel gewoon vergrendelen). Als je de app weg klikt om bijvoorbeeld Whatsapp te open, dan verdort je boom of struik en staat er een dood boompje in “tuintje”. Door een advertentie te kijken, kun je de dode boom verwijderen om je tuintje mooi te houden.

Je kunt aan dat tuintje dus ook zien hoeveel minuten je die dag gefocust hebt gewerkt. Je kunt de timer instellen tussen de 10 en 120 minuten, zodat je zelf kunt kiezen hoe lang je je telefoon wil laten liggen. Hoe langer je je telefoon laat liggen, hoe meer muntjes je verdient en met die muntjes kun je andere soorten bomen en planten kopen.

De plantjes in de Forest App groeien gedurende de tijd

Premium

Je kunt naast de gratis versie ook de premium versie van de Forest app nemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een “whitelist” instellen met apps die je wel kunt openen, zonder dat je boom of struik verdort. Ook ben je dan van alle advertenties af, maar ik heb er persoonlijk niet zoveel last van.

Mijn eigen ervaring

Zoals je aan het begin van dit artikel kon lezen, gebruik ik de app tijdens het studeren (leren voor tentamens en het maken van huiswerk), op mijn werk en tijdens het thuiswerken. Zeker nú, met het Coronavirus werk ik vaker thuis. Nu ik er zo over nadenk, gebruik ik Forest eigenlijk nog veel vaker. Ook tijdens presentaties op school en voor blogwerkzaamheden gebruik ik het de app. Het is gewoon heel handig en ik ben gewoon heel snel afgeleid, haha!

Het is wel zo dat Forest ook weer een soort verslaving is geworden. Ik wil elke dag zoveel mogelijk boompjes en plantjes in mijn tuin zien verschijnen. Hierdoor ben ik een beetje gaan cheaten. Oeps. Als ik ga slapen zet ik de app namelijk ook op 120 minuten en dan word ik ‘s ochtends al met vier boompjes wakker. Sorry not sorry, ik hou gewoon van plantjes.

Verschillende handige functies binnen de Forest App

De Sleeptown app

De makers van Forest hebben ook de app Sleeptown ontwikkeld. Dit werkt via eenzelfde soort principe, alleen gaat het om de uren die je slaapt en bouw je daarmee huisjes in een dorpje. Ik ben zelf meer fan van Forest vanwege al die lieve boompjes, maar wie weet is het handig voor jullie.

Schattige boompjes planten en al je werk afkrijgen. Klinkt als een ideale combi, toch? De Forest app is voor zowel Android als iOS verkrijgbaar. Deze review is trouwens geschreven uit mijn eigen enthousiasme en is dus geen samenwerking.

Kende jij Forest al?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge