Het einde van de Self-care Summer

Het einde van de Self-care Summer

Een tijdje geleden schreef ik over mijn Self-care Summer. Nu de zomer definitief voorbij is, leek het mij wel een geschikt moment om terug te blikken op mijn doelen. Ik kan je alvast vertellen dat ik niet alle doelen heb gehaald, maar dat geeft niet. Benieuwd wat ik wel en niet gedaan heb? Lees dan snel verder.

Om je geheugen op te frissen, heb ik het lijstje hieronder nog eens neergezet. Zoals je ziet heb ik eigenlijk best veel doelen wel gehaald en daar ben ik trots op.

Mijn self-care lijstje:

๐Ÿ—น Een complimentje geven
๐Ÿ—น Een complimentje aannemen
๐Ÿ—น Op vakantie gaan
โ˜ Een boek lezen
๐Ÿ—น Een terrasje pakken
๐Ÿ—น Mijn kledingkast opruimen
๐Ÿ—น Overdag een dutje doen
๐Ÿ—น Een welness dagje
๐Ÿ—น Een duurder cadeau voor mezelf kopen
๐Ÿ—น Nee zeggen tegen iets wat me niet gelukkig maakt
๐Ÿ—น Een cocktail/mocktail drinken
๐Ÿ—น Een podcast luisteren
โ˜ Eรฉn van mijn lievelingsgerechten koken
๐Ÿ—น Mijn agenda beter bijhouden (minder stress)
โ˜ Geld sparen
๐Ÿ—น Meer trainen
๐Ÿ—น Een dagje naar het strand
๐Ÿ—น Iets creatiefs doen (van tekenen tot bloggen)
โ˜ Een heel seizoen kijken op Netflix
๐Ÿ—น Uiteten gaan
๐Ÿ—น Een dagje zonder social media, mail etc.
โ˜ Een boeket met de mooiste bloemen voor mezelf kopen
๐Ÿ—น Met een dier knuffelen
๐Ÿ—น Een uitgebreid ontbijtje voor mezelf maken
โ˜ Een middagje buiten fotograferen

Op vakantie gaan

Yess, ik ben even heerlijk op vakantie geweest en niet zomaar een basic vakantie, maar een roadtrip door Europa. We hebben AirBnbs geboekt in Genรจve, Nice en Florence en verder hadden we eigenlijk niet echt wat gepland. Uiteindelijk zijn we ook nog in Cannes, St. Tropez, Antibes, Monaco, Pisa en Bad Kleinkirchheim geweest.

Mijn kledingkast opruimen

Als je kleding niet meer in je kledingkast past, dan weet je dat er iets moet gebeuren. En als ik heel eerlijk keek, droeg ik best een groot deel van die kleding ook al lang niet meer. Wat moet je dan doen? Juist, iemand anders er blij mee maken. Ik heb anderhalve vuilniszak vol weggegeven aan een Facebookgroep voor mensen die het niet zo breed hebben en een paar andere items wil ik nog verkopen op United Wardrobe.

Een welness dagje & Een dagje zonder social media, mail etc.

Het zag er eigenlijk naar uit dat dit er niet meer van ging komen, maar toen we saunabonnen in onze handen gedrukt kregen, moesten we wel gaan. Lee en ik zijn naar Elysium in Bleiswijk geweest. Het klinkt misschien heel gek, maar in een spa kom ik gewoon echt tot rust. Een hele dag zonder telefoon en lekker dobberen in verschillende baden. Ik vind het fantastisch! Deze dag heb ik dus ook gelijk het doel “Een dagje zonder social media, mail etc.” gehaald. Yehess!

Nee zeggen tegen iets wat me niet gelukkig maakt

Ik heb niet zozeer “nee” gezegd tegen iets wat me niet gelukkig maakt, maar wel tegen iemand. Een persoon die achter mijn rug om over me praatte en me heel veel energie kostte, heb ik geblokkeerd op social media en zie ik niet meer in het dagelijks leven. Het klinkt misschien gek, maar wat een bevrijdend gevoel geeft dit. Hoe moeilijk dit soms ook is, ik kan het iedereen aanraden. It’s worth it.

Een “duurder” cadeau voor mezelf kopen

Ik vind duurdere cadeaus voor mezelf kopen heel moeilijk. Soms koop je iets duurs en gaat het maar heel kort mee. Dan vind ik het toch een beetje zonde van m’n geld. Toen ik met mijn vriendin Celeste in Arnhem was, zag ik Fila Disrupter II schoenen en die stonden toch wel heel erg tof. Na even twijfelen heb ik ze toch maar meegenomen en nu draag ik ze bijna dagelijks.

Zoals je ziet, heb ik goed voor mezelf gezorgd en dat voelt goed. Nu de zomer voorbij is, betekent het natuurlijk niet dat ik niet meer aan self-care doe. Er is altijd wel iets wat je voor jezelf kan doen, alleen hoeven dat niet per se grote dingen te zijn.

Doe jij bewust aan self-care?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge