Slapen doe jij het beste in een van deze bedden

Slapen doe jij het beste in een van deze bedden

Als student heb ik nog wel eens last van slaap tekort door feestjes, ‘s nachts doorleren, belangrijke deadlines etc. Maar we weten natuurlijk allemaal dat een goede nachtrust essentieel is en waar slaap je lekkerder dan in een heerlijk zacht bed in een kamer die helemaal aan jouw wensen voldoet? Juist… Ik droom zelf van een zwevend bed, maar er zijn zoveel toffe bedden te vinden die bij jou en jouw slaapkamer passen. Ik zet de mooiste bedden inspo voor je op een rijtje.


Het zwevende bed

Bij een zwevend bed heb je misschien niet meteen een duidelijk beeld, maar het bed hangt eigenlijk gewoon boven de grond. Vaak wordt een zwevend bed met touwen aan het plafond bevestigt, waardoor het heerlijk schommelt. Een zwevend bed ziet er super luxe uit, maar op Pinterest kan je superveel DIY’s vinden.


De boxspring

Hou je niet zo van dat geschommel, maar wil je wel een heerlijk zacht bed? Kies dan voor een lekkere boxspring met een fijn matras. Ze zijn er in ongelofelijk veel soorten, maten en prijscategorieën, dus je kan het zo duur maken als je zelf wil.


Het bed van pallets

Ben je op zoek naar een super betaalbaar bed? Ik heb een tijdje een bed van pallets gehad en dat valt heel makkelijk zelf te maken. Je hoeft alleen een paar pallets te kopen en eventueel een pot verf om hem bijvoorbeeld zwart of wit te schilderen.


Het steigerhouten model

De iets luxere variant op het pallet bed, is het steigerhouten bed. Steigerhout is wel een stukje duurder dan pallets, maar is van zichzelf al prachtig en hoeft dus niet geverfd te worden.


Het hemelbed

Voor een klassiekere look is het hemelbed perfect. Het metaal past nagenoeg bij elk interieur. Je hoeft dus niet je hele kamer te verbouwen. De enige eis bij dit soort bedden is dat je een hoog plafond hebt.


Het ronde bed

Oké oké, een rond bed past misschien niet in elke slaapkamer, maar mooi is het wel. Het geeft je kamer een hele luxe uitstraling. Daar staat dan ook wel een hoge prijs tegenover, dus dat is de overweging die je moet maken. Zelf zou ik dit later echt wel willen, maar iemand anders vindt het misschien overdreven. Smaken verschillen natuurlijk.

Naast een bed dat helemaal aan jouw wensen voldoet en een mooie slaapkamer, is een goed matras ook essentieel. Welk matras bij jou past is natuurlijk heel persoonlijk. Kies je bijvoorbeeld voor een drukverlagend matras of ga je juist voor een goed ventilerend matras? Zelf heb ik een traagschuim matras en dat is ook de reden dat ‘s ochtends mijn bed niet uit wil, haha. Het ligt gewoon zo comfortabel.

Met een goed matras kunnen lichamelijke klachten verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Dus als je bijvoorbeeld last hebt van reuma, artrose of rugklachten, is het de moeite waard om eens te kijken voor een nieuw en goed matras.

Wat is voor jou essentieel voor een goede nachtrust?

Liefs,
Nadeche Jocelyn

“Dit artikel is gesponsord.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge