Review: HEMA X Lowlander Tompouce Bier

Review: HEMA X Lowlander Tompouce Bier

Ik zou mezelf niet direct omschrijven als een bier-liefhebber, maar ik ben wel een tompouce-liefhebber. Toen ik op social media stuitte op het nieuwe tompouce bier, wist ik dan ook meteen dat ik het toch wel wilde proberen. En hey, dan kan ik er net zo goed een review van maken, toch? Precies… Ik vertel jullie graag meer over deze bijzondere limited edition.

Een 1 aprilgrap of toch niet?

Op Instagram zag ik het product al eens voorbijkomen. Het klonk echt goed en lekker, maar de post over het biertje was geplaatst op 1 april. Te mooi om waar te zijn dus… Of toch niet. Later kwam ik het bier namelijk nog eens tegen met een tekst waaruit bleek dat het drankje toch echt in de HEMA winkels zou komen te liggen. Ik was meteen (weer) enthousiast en ging op zoek.


Bijna overal uitverkocht

Tompouce bier klinkt natuurlijk best bijzonder of zelfs bizar, dus het was vrijwel meteen uitverkocht in de meeste filialen. Maar ik heb flink rondgebeld naar verschillende HEMA’s en uiteindelijk vond ik een filiaal met een vertraagde lading o.i.d. Zij hadden het in ieder geval nog! Ik bestelde een aantal blikjes en ging op pad. Eenmaal bij de winkel aangekomen stond de plank met alle bestellingen helemaal vol met de biertjes. Ik was dus niet de enige met deze tactiek, haha.

Het blikje van het tompouce bier

Persoonlijk vind ik het blikje echt een kunstwerkje op zich. De kleuren van een tompouce, roze en geel, zijn er mooi in verwerkt. Verder is in het design gebruik gemaakt van sierlijke en klassieke vormen. De verpakking is echt een kunstwerkje als je het mij vraagt, maar daar zijn ze bij Lowlander altijd wel erg goed in! Dit blikje sluit perfect aan op hun huisstijl.


De belangrijkste informatie op het blikje

Op de voorkant van het blik staat dat het product is gebrouwen met plantaardige producten, maar ook dit is herkenbaar van de andere blikken bier van Lowlander. Het product wordt beschreven als een mix van blond bier en een milkshake met vanille en framboos. Verder bevat het drankje 5.0% alcohol. Op de achterkant van het bierblik staat een verhaaltje over de geschiedenis van de tompouce. Tot slot staat er een stukje tekst over Lowlander Beer zelf.

De smaak van het tompouce bier

Zo enthousiast als ik was over het ontwerp, zo teleurgesteld was ik eerlijk gezegd over de smaak van het biertje. Het smaakt gewoon naar blond bier met ergens iets heel licht zoets. De smaak van tompouce is jammer genoeg ver te zoeken in mijn beleving. Ik had geen mierzoete tompouce milkshake verwacht, maar het was nu echt veel blond bier en weinig tompouce. Het biertje ruikt wel een beetje naar framboos, maar dat was het dan ook wel een beetje.

HEMA en Lowlander hebben dit limited edition Tompouce bier uitgebracht

Mijn eindoordeel

Het biertje is zeker niet duur in mijn ogen voor speciaal bier. Voor een blikje van 330ml betaal je €2,50. Dat valt dus wel mee, maar toch zou ik het niet nog eens kopen. Zeker niet als ik kijk hoeveel moeite ik ervoor heb moeten doen. Het biertje krijgt van mij een 6,5. Het is echt wel een prima blond biertje, maar niet intens lekker of bijzonder.

Komt er nog een nieuwe lading tompouce bier?

Hier heb ik eerlijk gezegd geen goed antwoord op voor de mensen die het toch nog zouden willen proberen. Deze vraag werd de afgelopen dagen namelijk vaak gesteld op Instagram, maar de brouwerij doet hier nog een beetje geheimzinnig over. Wel werd deze limited edition gelanceerd als op=op-product, maar goed er is nog zoveel interesse. Ik zou niet verbaasd zijn als er over een tijdje nog een ronde komt en op de site van Lowlander worden veelbelovende berichten gecommuniceerd. 😉

Heb jij het tompouce bier van HEMA en Lowlander al geproefd?

Liefs,
Nadeche JocelynGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge