Ik testte de kunstnagels van Primark

Ik testte de kunstnagels van Primark

Mooie en nette nagels zijn voor mij eigenlijk wel een must, maar laten we eerlijk zijn; Zelf je nagels lakken is altijd weer zo’n geknoei en je nagels laten doen loopt in de papieren. Ik ging op zoek naar alternatieven en besloot de kunstnagels van Primark te testen.

Ik nam twee setjes plaknagels uit de Pointed Matte-serie mee in de kleuren Sea Breeze en Slate Grey. Ook nam ik een setje van de Almond-serie mee in de kleur Sugar Plum en een setje uit de Squareletto-collectie in de kleur Master Plan. Bij de Primark in Nijmegen hadden ze wel een aantal verschillende setjes (Primark Arnhem heeft een nog groter assortiment). Ronde nagels, hoekige nagels, holo-effect of juist matte… Ik denk dat iedereen wel een setje kan vinden dat bij (hem of) haar past. Hoe groot het assortiment bij de andere filialen is durf ik niet te zeggen, omdat Primark niet overal dezelfde producten heeft. De prijzen van de nepnagels variëren tussen de €1,50 (voor standaard modellen) en €4,50 (voor de bijzondere modellen, zoals Unicorn & Mermaid Nails).

De meeste modellen zijn aanzienlijk langer dan mijn eigen nagels. Ze lopen in een punt, waardoor ik m’n eigen nagels in een hele vreemde vorm moest knippen, dat vond ik een beetje onhandig. Bij het passen en uitzoeken van de nagels was ik wel aangenaam verrast, ik heb namelijk hele lange smalle nagels, maar zelfs voor mij zaten er perfect passende nagels in.

De kunstnagels van Primark blijven zo’n weekje zitten op de vingers die je het meest gebruikt. Als ze niet beschadigd zijn, kun je ze er gerust weer op lijmen, want er blijft genoeg lijm over na de eerste ronde. De nagels van je andere vingers blijven gerust twee tot drie weken zitten, maar groeien natuurlijk wel met je eigen nagels mee. Daarnaast beschadigen de matte kunstnagels van Primark na een tijdje en gaan ze glanzen. Na ongeveer drie weken zijn ze wel echt aan vervanging toe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rawa (@luxyrawa) op

Het verwijderen van de nagels leek me lastig, maar dat viel echt reuze mee. Na vijf minuutjes weken in de nagellakremover, kon ik de nagels er redelijk goed afpeuteren met een pincet. Ik geef je wel een tip mee: Als de nagels niet makkelijk genoeg loslaten, moet je ze even wat langer weken in de remover. Als je heel hard gaat wrikken, beschadig je je eigen nagels. (Ik ben een ervaringsdeskundige.)

Al met al ben ik best wel tevreden. De nagels mogen dan lelijk worden na een tijdje, maar voor €1,50 (tot €4,50) mogen we echt niet klagen. Ik heb de setjes gemiddeld drie weken gedragen, dus dat is zo’n €0,50 per week! Ik heb nog een aantal setjes liggen en die ga ik zeker dragen.

Draag jij weleens kunstnagels?

Liefs,
Nadeche Jocelyn5 thoughts on “Ik testte de kunstnagels van Primark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge